News

We inform you about ...

20. januar 2020.
Zakazana 61. Skupština Društva
Šezdeset prva (vanredna) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d.-Sarajevo biće održana 04. februara 2020. godine, u Sarajevu, u prostorijama Poslovno - tehničke zgrade JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ulica Vilsonovo šetalište 15, s početkom u 10,00 sati.
15. januar 2020.
Predstavnički dom Parlamenta FBiH razmatrao provođenje evropskih direktiva
Na tematskog sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koji je raspravljao o temi „Ispunjavanje obaveza Bosne i Hercegovine iz Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice – status implementacije u FBiH “, dr.Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije istakao je da Elektroprivreda BiH posjeduje svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju Bloka 7 u TE „Tuzla“, da je provela sve propisane procedure, te da je sve urađeno po važećim zakonima. Rekao je da u garanciji, koju je za realizaciju projekta dala vlada FBiH, nema elemenata nedozvoljene državne pomoći.
26. decembar 2019.
Djeca su naša energija: JP Elektroprivreda BiH organizuje doček Nove godine za najmlađe
JP Elektroprivreda BiH i ove godine organizuje doček Nove godine za najmlađe koji će se održati u subotu 28.12.2019. godine, s početkom u 12 sati. Novogodišnja zabava za djecu biće upriličena u okviru manifestacije Ledena čarolija, koju tradicionalno organizuje Općina Novo Sarajevo na platou između Historijskog i Zemaljskog muzeja u Sarajevu.