News

We inform you about ...

28. juli 2022.
Odluka Vlade FBiH:Subvencioniranje troškova električne energije za 70.000 korisnika
Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, na sjednici koja je održana 28.07.2022. godine u Sarajevu, izmijenila i dopunila Odluku o provođenju mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti.
25. juli 2022.
EPBiH ne može udovoljiti zahtjevima EPHZHB
Obraćanje Elektroprivrede HZHB Vladi FBiH zbog nedostatka električne energije i upitnosti snabdijevanja kupaca, i prijedloga zabrane izvoza ovog energenta u oba federalna elektroprivredna preduzeća s ciljem, kako navode, obezbjeđenja potpunog snabdijevanja na području FBiH, pokazuje svu pogubnost odluke koju je Parlament FBiH donio koncem prošle godine o ograničavanju povećanja cijene električne energije na 20 procenata za kupce u okviru tržišnog snabdijevanja.
14. juli 2022.
Potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju fotonaponskih elektrana Gračanica 1 i 2
Admir Andelija, generalni direktor, dr.sci Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije JP Elektroprivreda BiH i Nisvet Hrnjić, ministar privrede Srednjobosanskog kantona, potpisali su Ugovor o koncesiji za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje postrojenja fotonaponskih elektrana Gračanica 1 i 2, instalisane snage do 50 MW. JP Elektroprivreda BiH će u nova postrojenja investirati 60 miliona KM.