News

We inform you about ...

13. august 2020.
Dobiti za lokalnu i širu zajednicu
Vjetroelektrana „Podveležje“ u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, projekat je od obostranog interesa i koristi za lokalnu zajednicu i Elektroprivredu BiH. Još u fazi priprema za izgradnju, lokalna zajednica je ostvarila direktne finansijske efekte. Za projekte unapređenja zaštite okoliša i životnog standarda stanovništva, Elektroprivreda BiH je Gradu Mostaru uplatila milion KM, a uplaćena je i jednokratna koncesiona naknada u iznosu milion i 10 hiljada KM.
13. august 2020.
Šezdeset i treća (vanredna) Skupština zakazana za 28.08.2020.
Šezdeset i treća (vanredna ) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d.- Sarajevo biće održana 28.08.2020. godine, u Sarajevu, u prostorijama Poslovno - tehničke zgrade JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ulica Vilsonovo šetalište 15, s početkom u 10,00 sati.
17. juli 2020.
Kupci račune mogu bez provizije plaćati u poslovnicma BH Pošte
Povodom informacija koje su objavljene u pojedinim medijima da JP Elektroprivreda BiH, kako je navedeno „ukida gotovinsko plaćanje računa za električnu energiju“ i s ciljem istinitog informisanja, obavještavamo javnost da su u skladu s globalnim trendovima, započete aktivnosti u okviru digitalne transformacije poslovanja, uključujući i reformu sistema naplate računa za električnu energiju.