Svečani prijem u povodu Dana Elektroprivrede BIH

Ove godine, 7. septembra, navršilo se 66 godina od kako je Uredbom Narodne vlade Bosne i Hercegovine iz 1945. godine formirano Električno preduzeće BiH-Elektrobih. Na prigodan način u Direkciji EPBiH obilježen je 7. Septembar - Dan Elektroprivrede BiH. Prijemu su prisustvovali članovi Uprave sa generalnim direktorom dr. Elvedinom Grabovicom na čelu, koji je ovom prilikom svim uposlenicima čestitao ovaj za našu kompaniju poseban dan.

Ove godine, 7. septembra,  navršilo se 66 godina od kako je Uredbom Narodne vlade Bosne i Hercegovine iz 1945. godine formirano Električno preduzeće BiH-Elektrobih. Na prigodan način u Direkciji EPBiH obilježen je 7. Septembar  - Dan Elektroprivrede BiH. Prijemu su prisustvovali članovi Uprave sa generalnim direktorom dr. Elvedinom Grabovicom na čelu, koji je ovom prilikom svim uposlenicima čestitao ovaj za našu kompaniju poseban dan. U pozdravnom govoru dr. Grabovica je istakao važnost međusobne saradnje menadžmenta i uposlenih u Elektroprivredi BiH -

    "Pred novoimenovanom Upravom je veoma ambiciozan plan i vaša podrška na tom putu nam je neophodna. Naši prioriteti su finansijska konsolidacija EPBiH i članica Koncerna, revitalizacija poslovanja u rudnicima, organizaciono restrukturiranje, integracija svih organizacionih jedinica u Koncernu i intenziviranje kapitalnih investicija. Zajedničkim naporima, uz podršku koju imamo od vlasnika, ostvarit ćemo zajednički cilj a to je stabilna i uspješna Elektroprivreda BiH, koja će kroz realizaciju kapitalnih investicija, modernizaciju i prestruktuiranje Koncerna i zapošljavanje domaćih kompanija biti generator razvoja privrede. Na tom putu veoma nam je bitno povjerenje društvene zajednice na područjima na kojima poslujemo kroz prepoznavanje i odgovaranje na potrebe lokalnog i šireg okruženja i orjentacija ka potrebama naših kupaca " istakao je generalni direktor EP BiH .
Od prve Uredbe o osnivanju 1945. godine,  Elektroprivreda BiH je prošla dug organizacioni put i razvoj.  Elektroprivreda BiH je danas po instaliranim proizvodnim kapacitetima, ukupnoj proizvodnji i potrošnji električne energije, broju kupaca, najveća elektroprivredna i uopće najveća kompanija u Bosni i Hercegovini. Ostvarenjem investicionih planova Elektroprivreda BiH će biti dugoročni zamajac razvoja privrede Federacije i Bosne i Hercegovine.