Za novi bager 4,3 miliona KM

Nastavljajući realizaciju programa konsolidacije sedam rudnika u sastavu Koncerna EPBiH su, u Direkciji EPBiH, direktor zavisnog društva RMU „Kakanj“ Mirsad Jašarspahić i direktor firme „Teknoxgrup BH“ iz Sarajeva Mirza Sabljica, kao ponuđača, potpisali ugovor vrijedan 4,295.000,oo KM, o isporuci elektro-hidrauličnog bagera za potrebe rudnika „Kakanj“.

Nastavljajući realizaciju programa konsolidacije sedam rudnika u sastavu Koncerna EPBiH su,  u Direkciji EPBiH, direktor zavisnog društva RMU „Kakanj“ Mirsad Jašarspahić i direktor firme „Teknoxgrup BH“ iz Sarajeva Mirza Sabljica, kao ponuđača, potpisali ugovor vrijedan 4,295.000,oo KM, o isporuci elektro-hidrauličnog bagera za potrebe rudnika „Kakanj“.
Nakon potpisivanja ugovora generalni direktor EPBiH dr. Elvedin Grabovica je istakao:
- Ovo je peti ugovor koji rudnik „Kakanj“ potpisuje sa dobavljačima a iz programa je konsolidacije  rudnika. Dva ugovora su već realizovana, dva su u fazi realizacije i sa ovim petim Elektroprivreda BiH je u rudnik, do sada, uložila više od osam miliona KM. Očekujemo da će sve ove investicije značajno doprinijeti poboljšanju standarda rudara, povećanju produktivnosti i finansijskoj konsolidaciji rudnika na njihovom putu kao samoodrživom poslovanju, rekao je dr. Grabovica.
„Novi elektro-hidraulični bager, sa utovarnom kašiko kapaciteta 10 m3 i minimalne snage od 600 kW, koji će biti isporučen rudniku „Kakanj“, proizvod je amaričke kompanije CAT i u potpunosti zadovoljava sadašnje ali i buduće potrebe rudnika „Kakanj“. Siguran sam da će značajno uticati na ostvarenje planskih poslovnih rezultata na površinskom kopu „Vrtilište“ ali i na uspješnu realizaciju trogodišnje investicionog ciklusa u kojem planiramo, nabavkom novih dempera, povećati utovarne i transportne kapacitete“, naglasio je Mirsad Jašarspahić zahvalivši se EPBiH na podršci koju im pruža u ostvarivanju kako boljih poslovnih rezultata tako i u poboljšanju uslova rada i standarda rudara.