Komorati Breze "premašili" plan proizvodnje

Rudari Rudnika mrkog uglja "Breza" proizveli su 420.639 tona uglja,čime su 37 dana prije kraja godine ostvarili plan proizvodnje od 420.000 tona. Na svečanoj sjednici Uprave rudnika organizovanoj u povodu ovog značajnog uspjeha komorata "Breze", dr. Elvedin Grabovica generalni direktor Elektroprivrede BiH čestitao je rudarima na ostvarenim radnim uspjesima koji daju podstrek za ostvarivanje još boljih rezultata i istakao da su planirana investiciona ulaganja u RMU ""Breza"" viša od 32 miliona KM, što bi trebalo doprinijeti većoj produktivnosti i humanizaciji rada. Ovom prilikom prezentiran je i trogodišnji plan poslovanja rudnika "Breza".

Rudari Rudnika mrkog uglja "Breza" proizveli su 420.639 tona uglja,čime su 37 dana prije kraja godine ostvarili plan proizvodnje od 420.000 tona.
Na svečanoj sjednici Uprave rudnika organizovanoj u povodu ovog značajnog uspjeha komorata "Breze", dr. Elvedin Grabovica generalni direktor Elektroprivrede BiH čestitao je rudarima na ostvarenim radnim uspjesima koji daju podstrek za ostvarivanje još boljih rezultata i istakao da su planirana investiciona ulaganja u RMU ""Breza"" viša od 32 miliona KM, što bi trebalo doprinijeti većoj produktivnosti i humanizaciji rada. Ovom prilikom prezentiran je i trogodišnji plan poslovanja rudnika "Breza".
Suad ćosić,generalni direktor RMU ""Breza"" kazao je da se uz najavljena investiciona ulaganja u narednom periodu, prvi put poslije rata  može očekivati i povećanje dosadašnje proizvodnje uglja. "Moram naglasiti da smo ove rezultate ostvarili zahvaljujući izuzetnoj pomoći i podršci Koncerna EPBiH", istakao je ćosić

Rudnik "Breza" ima 1265 zaposlenih. Udio RMU "Breza" u ukupnoj proizvodnji električne energije za period 2011- 2015 iznosi 7, 31 procenata. Struktura isporuke uglja za TE Kakanj je 20, 89 procenata kvalitetnog mrkog uglja toplotne vrijednosti 16.000 KJ/kg.
Ovim povodom dr. Elvedin Grabovica  generalni direktor Elektroprivrede BiH  i članovi Uprave JP EP BiH,  predstavnici Vlade Zeničko – dobojskog kantona i Uprave  rudnika "Breza" položili su cvijeće i odali počast poginulim rudarima.