Elektroprivredi BiH Zlatna plaketa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu

Elektroprivredi BiH dodjeljena je Zlatna plaketa za doprinos razvoju Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Plaketu je na svečanoj sjednici nastavno-naučnog vijeća održanoj u povodu obilježavanja 50 godišnjice formiranja ove visokoškolske ustanove, u ime EPBiH primio mr. Amil Kamenica, izvršni direktor za kapitalne investicije u Direkciji Društva.

Elektroprivredi BiH dodjeljena je  Zlatna plaketa za doprinos razvoju Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Plaketu je na svečanoj sjednici nastavno-naučnog vijeća održanoj u povodu obilježavanja 50 godišnjice formiranja ove visokoškolske ustanove, u ime EPBiH primio mr. Amil Kamenica, izvršni direktor za kapitalne investicije u Direkciji Društva.
Prof.dr. Faruk čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu istakao je da  50 godina za ETF predstavlja čitavu historiju u kojoj su hronološki utkane godine njegovog nastanka i nezaustavljivog razvoja i izrazio očekivanja da će fakultet i ubuduće educirati  referentne stručnjake koji će stečeno znanje direktno ugrađivati u napredak nauke, privrede, ekonomije, te snažnije otvoriti nove perspektive bh. društva, uvodeći ga u razvijeni i moderniji svijet.

Govoreći o budućnosti ove visokoškolske ustanove njen dekan, prof.dr. Narcis Behlilović iskazao je potrebu definisanja višegodišnjih  projekata koji imaju stratešku i razvojnu prirodu za oblast ICT-a i za oblast proizvodnje i eksplatacije električne energije.
„Nastavit ćemo s  s razvojem laboratorija na ETF-u radi podrške savremenoj nastavi i radu na složenim istraživačkim projektima, izvršiti promjene unutar nastavnih planova i programa svih ciklusa studija, uspostaviti i oblikovati skup partnera u svojevrsni konzorcij, biti spremamni na konkurenciju nudeći prepoznatljive razlike koje primjećuje i shvata blisko a i međunarodno tržište. Nema boljeg sutra ako se naš obrazovni generator čiji su istaknuti polovi Energoinvest, BH Telecom, Elektroprivreda BiH  i drugi ne bude "vrtio" stabilno, potrebno je koherentno djelovati.", naglasio je dekan Behlilović.