Rudnik đurđevik proslavlja 75 godina postojanja

članovi Uprave i Nadzornog odbora Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH prisustvovali su svečanoj sjednici Uprave i Nadzornog odbora Rudnika „đurđevik“, upriličenoj povodom Dana rudara. Uz 21.decembar, značajni datum za sve komorate, Rudnik "đurđevik" obilježava i značajan jubilej - 75 godina postojanja. I pored nepovoljnih poslijeratnih prognoza rudnik je zahvaljujući naporima svojih komorata uspio da opstane i danas u okviru Koncerna EPBiH bilježi neke od svojih najboljih rezultata.

članovi Uprave i Nadzornog odbora Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH prisustvovali su svečanoj sjednici  Uprave i Nadzornog odbora Rudnika „đurđevik“, upriličenoj povodom  Dana rudara.
Uz  21.decembar,  značajni datum za sve komorate, Rudnik "đurđevik" obilježava i značajan jubilej - 75 godina postojanja. I pored nepovoljnih poslijeratnih prognoza rudnik je zahvaljujući naporima svojih komorata uspio da opstane i danas u okviru Koncerna EPBiH bilježi neke od svojih najboljih rezultata.
Zijad Rahimić, direktor Rudnika "đurđevik"  upoznao je prisutne sa  poslovnim i finansijske rezultatima  rudnika  koji je u ovoj godini ispunio plan proizvodnje koja je za  11, 4 procenta veća u odnosu na prošlogodišnju. Osim toga, Rudnik "đurđevik" ovu poslovnu godinu završava sa pozitivnim finansijskim rezultatom. Dr. Elvedin Grabovica,  generalni direktor EPBiH istakao je ovaj rudnik kao pozitivan primjer poslovanja gdje se zahvaljujući zalaganjima svih uposlenih, racionalizcijom troškova i pravilnim upravljanjem poslovnim procesima može ostavariti dobar poslovni rezultat i iskazao ubijeđenje da će ovaj rudnik kao i svi ostali koji su u sastavu Koncerna EPBiH, u narednom periodu poslovati još bolje. Planirane investicije u Rudnik "đurđevik" iznose 16, 4 miliona KM.
Svečanoj sjednici  su prisustvovali i predstavnici javnog i političkog života Tuzlanskog kantona i općine ®ivinice.