Štedne sijalice socijalno ugroženim kategorijama stanovništva! Šta trebate znati!

- Penzionerima sa najnižom penzijom i korisnicima stalne novčane pomoći poklanjamo po dvije štedne sijalice - Akcija darivanja štednih sijalica počela je 09.januara i trajat će do 16. februara ove godine- Štedne sijalice vam darujemo prilikom plaćanja računa za utrošenu električnu energiju na svim naplatnim mjestima u podružnicama "Elektrodistribucijama" Bihać, Mostar, Zenica, Sarajevo i Tuzla

- Penzionerima sa najnižom penzijom i korisnicima stalne novčane pomoći poklanjamo po dvije  štedne sijalice

 
- Akcija darivanja štednih sijalica počela je  09.januara  i trajat će do  16. februara ove godine


- Štedne sijalice vam darujemo prilikom plaćanja računa za utrošenu električnu energiju na svim naplatnim mjestima u podružnicama  "Elektrodistribucijama" Bihać,  Mostar, Zenica, Sarajevo i Tuzla.


- JP EPBiH posjeduje ažurirane mjesečne spiskove penzionera sa najnižom penzijom i korisnika stalne novčane pomoći tako da nema potrebe za individualnim  prikupljanjem dokumentacije i  bespotrebnom „hodanju" i troškovima.

 
- Štedne sijalice omogućiće vam racionalniju potrošnju , uštede i ostvarivanje prava na subvenciju čiji  je uslov potrošnja  koja ne prelazi 268 kilovat sati mjesečno.

- Kupcima iz kategorije socijalno ugroženog stanovništva koji dosad nisu ostvarivali pravo na subvenciju zbog mjesečne potrošnje veće od 268 kilovat sati,  korištenjem štednih sijalica  otvara se mogućnost za ostvarivanje prava na subvenciju.


-Dosadašnjim korisnicima subvencija poklanjamo štedne sijalice uz ispunjenje uslova za subvencioniranje( mjesečna potrošnja).


- Svojim potpisom na plaćenom računu potvrđujete da ste preuzeli  štedne sijalice.

 
- U slučaju reklamacije prilikom preuzimanja, biće vam uručena druga sijalica

.- U svrhu identifikacije korisnika koji ima pravo na subvenciju molimo vas da nam prilikom preuzimanja štednih sijalica omogućite uvid u jedan od vaših ličnih dokumenata.

 
- Trošimo manje!
- Trošimo racionalnije!
- Štedimo prirodne resurse!

Akcijom pomoći socijalno ugroženom stanovništvu  JP EPBiH pruža  podršku Vladi Federacije BiH u provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti.