Delegacija Vlade FBiH u posjeti JP EPBiH

Situacija u snabdijevanju električnom energijom nije alarmantna, rečeno je prilikom susreta premijera Federacije BiH Nermina Nikšića sa Upravom Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH na čelu sa dr.Elvedinom Grabovicom, generalnim direktorom.Za JP EPBiH prioritet su bh. građani i poduzimaju se sve neophodne aktivnosti kako ne bi došlo do problema u napajanju potrošača električnom energijom, istakao je dr. Grabovica u razgovoru sa predstavnicima Vlade FBiH.

Delegacija Vlade FBiH u posjeti  JP EPBiH

 

Situacija u snabdijevanju električnom energijom nije alarmantna, rečeno je prilikom susreta premijera Federcije BiH Nermina Nikšića sa Upravom Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH na čelu sa dr.Elvedinom Grabovicom,  generalnim direktorom.
Za JP EPBiH prioritet su bh. građani i poduzimaju se  sve neophodne aktivnosti kako ne bi došlo do problema u napajanju potrošača električnom energijom, istakao je dr. Grabovica  u razgovoru sa predstavnicima Vlade FBiH.
Transport novih količina uglja ka  termoelektranama se postepeno stabilizuje.  Na depoima TE Tuzla i TE Kakanj  u ovom trenutku se nalazi  oko 100.000 tona uglja. Uposlenici u termoelektranama i rudnicima i pored  izrazito niskih temperatura  naporno rade  kako bi tremokapaciteti bili snabdijeveni ovim energentom i snabdijevanje građana ne bi došlo u pitanje.
Ovom prilikom istaknuta  je podrška Vlade FBiH aktivnostima  koje Uprava  Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH poduzima uprkos lošim vremenskim uslovima u državi kako bi snabdijevanje potrošača bilo stabilno.
U delegaciji Vlade FBiH koja je posjetila JP Elektroprivredu Bosne i Hercegovine bili su  Erdal Trhulj ministar energije industrije i rudarstva, Rusmir Mesihović, ministar zdravstva i Branka đurić ministrica  okoliša i turizma.