Premijer FBiH i članovi Uprave JP EPBiH posjetili podružnice

Nermin Nikšić , predsjednik Vlade FBiH sa saradnicima i članovi Uprave JP EPBiH dr Elvedin Grabovica, generalni direktor i Senad Sarajlić , izvršni direktor za proizvodnju posjetili su Hidroelektrane na Neretvi i razgovarali sa rukovodstvom podružnice na čelu sa Nijazom Begićem direktorom HE na Neretvi.

Premijer FBiH i članovi Uprave JP EPBiH posjetili podružnice

Nermin Nikšić , predsjednik Vlade FBiH  sa saradnicima  i članovi Uprave  JP EPBiH dr Elvedin Grabovica,  generalni direktor  i Senad Sarajlić , izvršni direktor  za proizvodnju  posjetili su    Hidroelektrane  na Neretvi  i razgovarali  sa rukovodstvom podružnice na čelu sa  Nijazom Begićem direktorom HE na Neretvi.
 Premijeru FBiH i članovima Uprave prezentirana  je aktuelna situacija u podružnici  prouzrokovana stanjem prirodne nepogode u državi.  I pored ekstremno loših  vremenskih uslova na ovom području u proteklom periodu, zahvaljujući pravovremenoj reakciji uposlenih u HE na Neretvi održana je pogonska spremnost  proizvodnih objekata.  "Radnici  koji su uslijed sniježnih nanosa bili blokirani u hidroelektranama Grabovica i Salakovac bezbjedno su napustili objekte te  je cjelokupna situacija okončana bez ljudskih žrtava  što je  i najbitnije"  istakao je direktor Begić.
U periodu kada je lijeva obala rijeke Neretve bile bez napajanja električnom energijom   "Elektrodistribuciji" Mostar iz HE na Neretvi  isporučivano je putem  35  kilovoltne mreže  4, 5 MW  električne energije,   rečeno je ovom prilikom. Posebna zahvalnost iskazana je gorskim  službama spašavanja Mostar i Jablanica.
Predstavnici Vlade FBiH i članovi Uprave JP EPBiH obišli su potom područje Elektrodistribucije Mostar i upoznali se sa trenutnim stanjem u snabdijevanju potrošača električnom energijom.