JP EPBiH poklonila 88.672 štedne sijalice

JP Elektroprivreda BiH je okončala akciju „Štedne sijalice socijalno ugroženim kategorijama stanovništva„ u kojoj je penzionerima s najnižom penzijom i korisnicima stalne novčane pomoći poklanjala po dvije štedne sijalice.U kampanji pomoći, koju je realizovala od 9. januara do 16. februara ove godine u svim elektrodistributivnim podružnicama, JP Elektroprivreda BiH je kupcima darovala ukupno 88.672 štedne sijalice.

JP EPBiH poklonila 88.672 štedne sijalice

JP Elektroprivreda BiH je okončala akciju „Štedne sijalice socijalno ugroženim kategorijama stanovništva„ u kojoj je penzionerima s najnižom penzijom i korisnicima stalne novčane pomoći poklanjala po dvije štedne sijalice.

U kampanji pomoći, koju je realizovala od 9. januara do 16. februara ove godine u svim elektrodistributivnim podružnicama, JP Elektroprivreda BiH je kupcima darovala ukupno 88.672 štedne sijalice.

Cilj ove kampanje bio je pomoći socijalno ugroženim kategorijama kupaca da ostvare racionalniju potrošnju i uštede električne energije, te ostvarivanje mjesečne potrošnje koja ne prelazi 268 kilovatsati, što je uslov za subvencioniranje troškova električne energije. To pravo je ostvarilo 44.336 kupaca.

JP Elektroprivreda BiH je kao društveno odgovorna kompanija, ovom akcijom dala podršku Odluci Vlade Federacije BiH o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije u domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti. 

U  pet elektrodistributivnih podružnica JP Elektroprivreda BiH darovano je:
"Elektrodistribucija"  Bihać-8.208  štednih sijalica
"Elektrodistribucija"  Mostar-5.030  štednih sijalica
"Elektrodistribucija"  Sarajevo-17.096  štednih sijalica
"Elektrodistribucija"  Tuzla-24.476  štednih sijalica
"Elektrodistribucija"  Zenica-33.862 štedne sijalice