Nadzorni odbor JP EPBIH: čestitke i podrška Upravi i uposlenicima Javnog preduzeća

Nadzorni odbor JP Elektroprivreda BiH čestitao je Upravi JP EP BiH na čelu s dr Elvedinom Grabovicom, generalnim direktorom i svim uposlenicima na očuvanju integriteta sistema JP EP i kontinuiranom snabdijevanju kupaca električnom energijom u vanrednim okolnostima.

Nadzorni odbor  JP EPBIH: čestitke i  podrška Upravi i uposlenicima  Javnog preduzeća

Nadzorni odbor  JP  Elektroprivreda BiH  čestitao je Upravi  JP  EP BiH na čelu s dr Elvedinom Grabovicom, generalnim direktorom  i svim uposlenicima na očuvanju integriteta sistema JP EP  i kontinuiranom snabdijevanju kupaca električnom energijom  u vanrednim okolnostima. 
članovi Nadzornog odbora posebno naglašavaju činjenicu da je nadljudskim naporima uposlenika i angažmanom Uprave JP, snabdijevanje kupaca  u uslovima vremenske nepogode koja je zadesila region i ugrozila njegov energetski sistem, bilo bez problema.
Bez obzira na otežavajuće okolnosti zbog  loše hidrološke situacije, problema  koje su izazvale snježne padavine,   rada termoelektrana u ekstremnim uslovima, otežane dopreme novih količina uglja i otežanog rada rudnika,  kupci JP Elektroprivreda BiH  nisu snosili posljedice.

JP EP BiH je jedino preduzeće u regionu koje nije posegnulo za uvođenjem redukacija. Kako bi građani BiH bili uredno snabdjeveni, Elektroprivreda BiH obustavila  je isporuke viškova električne energije, a na osnovu ranije zaključenih ugovora.
S normalizacijom  stanja stvoreni su uslovi za nastavak  ispunjenja obaveza po ugovorima o prodaji viskova električne energije.  
Nadzorni odbor čestitao je na poduzetim operativnim mjerama za očuvane  integriteta sistema JP EP BiH, ističući da su provedene bez posljedica za živote uposlenika.

Upravi JP na čelu s dr Elvedinom Grabovicom i svim uposlenicima Javnog preduzeća, Nadzorni odbor dao je punu podršku u  radu i realizaciji planova.