Šest radnika preduzeća "21.decembar" Zenica, zaposleno u Koncernu EPBiH

Od danas, šest radnika Ugostiteljskog, trgovačkog i turističkog društva “21. decembar” Zenica – u stečaju, radnici su Rudnika mrkog uglja "Zenica" koji posluje u sastavu Koncerna EP BiH. Iako JP EP BiH nije nadležna za rješavanje statusa radnika preduzeća "21.decembar", na sastanku održanom 2o.februara ove godine u JP EP BiH iskazana je spremnost Uprave JP EP BiH da se određeni broj radnika koji ispunjavaju potrebne uslove, zaposli u proizvodnji RMU "Zenica".

Šest radnika preduzeća "21.decembar"  Zenica, zaposleno u Koncernu EPBiH

Od danas,  šest radnika Ugostiteljskog, trgovačkog i turističkog društva “21. decembar”  Zenica – u stečaju,  radnici su Rudnika mrkog uglja "Zenica" koji posluje u sastavu Koncerna EP BiH.
Iako JP EP BiH nije nadležna za rješavanje statusa radnika preduzeća  "21.decembar",  na sastanku održanom 2o.februara ove godine u JP EP BiH iskazana je spremnost  Uprave JP EP BiH da se određeni broj  radnika koji ispunjavaju potrebne uslove, zaposli u proizvodnji  RMU "Zenica".

Obećanje dato u Elektroprivredi BiH,  ispunjeno  je na sastanku zvaničnika Vlade FBiH, Zeničko-dobojskog kantona i Općine Zenica,  sa  delegacijom Štrajkačkog odbora preduzeća  "21. decembar" održanom 23. februara u sjedištu Vlade ZE-DO kantona,  kojem su prisustvovali  i članovi Uprave JP EP BiH na čelu sa dr Elvedinom Grabovica,  generalnim direktorom .

Šest radnika će u narednom periodu  proći neophodnu obuku iz  zaštite na radu i prve pomoći, nakon čega će početkom marta ove godine biti raspoređeni na radna mjesta rukovaoci transportnim signalima u jamama "Raspotočje" i  "Stara jama" Rudnika mrkog uglja "Zenica"