Zaposlenici Elektroprivrede BiH darovali krv Kantonalnoj bolnici TRAVNIK

Sekcija dobrovoljnih darivatelja krvi JP EP BiH organizovala je 2. marta u Kantonalnoj bolnici Travnik akciju darivanja krvi za potrebe ove zdravstvene ustanove. Krv je darovalo 45 dobrovoljnih darivatelja iz podružnica elektrodistribucija: Sarajevo, Zenica, Travnik i Tuzla, kao i proizvodnih dijelova:HE Jablanica, TE „Kakanj“, TE „Tuzla“, te Direkcije JP EPBiH.

Zaposlenici Elektroprivrede BiH  darovali krv Kantonalnoj bolnici TRAVNIK

 

Sekcija dobrovoljnih darivatelja krvi JP EP BiH organizovala je 2. marta  u Kantonalnoj bolnici Travnik akciju darivanja krvi za potrebe ove zdravstvene ustanove. Krv je darovalo 45 dobrovoljnih darivatelja  iz podružnica elektrodistribucija: Sarajevo, Zenica, Travnik i Tuzla, kao i proizvodnih dijelova:HE Jablanica, TE „Kakanj“, TE „Tuzla“, te Direkcije JP EPBiH.

Ovom prilikom krv je 154. put darovao i Rizah Karić iz „Elektrodistribucije“ Sarajevo. Osim toga,  Karić je 34 puta darovao i trombocite uz krvi.

Zdenko Benković, predsjednik Sekcije dobrovoljnih darivatelja krvi JP EPBiH je istakao da u aprilu slijedi akcija darivanja krvi u Gračanici za potrebe Centra za srce i krajem juna u  Zavidovićima.

Sekcija dobrovoljnih darivatelja JP EPBiH  je jedna od najvećih u Bosni i Hercegovini.