Za investiranje u USK neophodna podrška lokalne zajednice

članovi Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH susrest će se danas u Bihaću sa zvaničnicima Unsko-sanskog kantona i načelnicima općina s područja kantona.JP EPBiH na području Unsko-sanskog kantona planira izgradnju većeg broja elektroenergetskih objekata za šta je neophodna podrška Vlade Kantona i lokalne zajednice.

Za investiranje u USK  neophodna podrška lokalne zajednice

 

 

članovi Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH susrest će se danas u Bihaću sa zvaničnicima Unsko-sanskog kantona  i načelnicima općina s područja  kantona.

JP EPBiH na području Unsko-sanskog kantona planira izgradnju većeg broja elektroenergetskih objekata za šta je neophodna podrška Vlade Kantona i lokalne zajednice.

Težište razgovora  biće na investicijama i njihovim benefitima  za lokalnu zajednicu-  zapošljavanje lokalnog stanovništva, stalni prihod kroz nadoknade propisane zakonom, energetsku neovisnost USK, stabilnost elektroenergetskog sistema kroz sigurnije i kvalitetnije napajanje električnom energijom.

JP EPBiH  je zainteresovana za izgradnju hidroelektrana "Vrhpolje" i "čaplje" na rijeci Sani, HE "Kljajići" na rijeci Sanici, HE "Unac" na rijeci Unac  i za proširenje HE "Una Kostela" petim agregatom.

Osim ovih kapitalnih projekata,  JP EPBiH  na području USK kontinuirano ulaže u izgradnju, rekonstrukciju i modernizaciju elektrodistributivne mreže, za šta je u ovoj godini predviđeno 13,3 miliona KM.