JP Elektroprivreda BiH drugi najpoželjniji poslodavac u BiH

Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine izabrano je za drugog najpoželjneg poslodavca u BiH u 2012. godini u istraživanju internet poslovnog portala ""Posao.ba"".Priznanje koje je dodijeljeno JP Elektroprivreda Bosne i Hecegovine uručeno je Mensuri Zuka , izvršnoj direktorici za pravne i kadrovske poslove JP EPBiH.

JP Elektroprivreda BiH drugi najpoželjniji poslodavac u BiH


 

Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine izabrano je za drugog najpoželjneg poslodavca u BiH u 2012. godini u istraživanju internet poslovnog portala ""Posao.ba"".

Priznanje  koje je dodijeljeno JP Elektroprivreda Bosne i Hecegovine uručeno je Mensuri Zuka , izvršnoj direktorici za pravne i kadrovske poslove JP EPBiH.

Posjetioci portala su se bez unaprijed ponuđenih odgovora izjasnili za 10 bh. kompanija  za koje  bi najviše voljeli raditi i naveli razloge za takvu odluku. Istraživanje je  provedeno među 8158 ispitanika iz  BiH i prema rezultatima JP Elektrorpivreda BiH je drugi najpoželjniji poslodavac u BiH u 2012.godini.

Istraživanje je  pokazalo  da je  ispitanicima najvažniji agumenti atraktivnost kompanije, poslovni ugled poslodavca, sigurnost i redovna primanja, odnos poslodavca prema uposlenicima , mogućnost napretka u struci, društvena odgovornost poslodavca te vodstvo u sektoru u kojem kompanija posluje.

Projekat ""Najpoželjniji poslodavac u BiH"" koji je  održan peti put za redom pokrenut je 2007. godine, a cilj projekta je promovisanje pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH kako bi se kompanije dodatno motivisale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenima i da ponude još bolje uslove za rad, razvoj i edukaciju.

U top 10 kompanija su također BH Telecom,  Drogerie markt  - dm,  ASA Group, Unicredit banka, Violeta, Raiffeisen banka, Coca-Cola , Authority Partners Inc i Al Jazeera Balkans.

Manifestacija  koja je sinoć održana u Domu mladih u Sarajevu, okupila je veliki broj predstavnika  najznačajnijih bh. kompanija, HR i marketing menadžere te najvažnije predstavnike privrednog života u BiH.