Bez električne energije oko 70 kupaca u BPK

Uslijed kvarova na 10 kilovoltnom dalekovodu na području Grepka i 20 kilovoltnom dalekovodu u općini Pale-Prača , uzrokovanih snježnim padavinama, na području Bosansko-podrinjskog kantona bez električne energije je oko 70 kupaca koje snabdijeva JP Elektroprivreda BiH. Elektromonterske ekipe su na terenu i do kraja dana je planirana ponovna uspostava napajanja električnom energijom.

Uslijed  kvarova   na 10 kilovoltnom dalekovodu na području Grepka  i  20 kilovoltnom   dalekovodu  u općini  Pale-Prača , uzrokovanih snježnim padavinama,  na području  Bosansko-podrinjskog kantona  bez  električne energije je oko 70 kupaca koje snabdijeva  JP Elektroprivreda BiH. 

Elektromonterske ekipe su na terenu i do kraja  dana je planirana  ponovna uspostava  napajanja električnom energijom.

Na području Kantona Sarajevo od  jutros je evidentirano oko 50  kvarova na niskonaponskoj elektrodistributivnoj mreži . Većina kvarova je  otklonjena brzom intervencijom  ekipa  Podružnice “Elektrodistribucija” Sarajevo. 

Uslijed velikih  nanosa snijega, najteža situacija je bila na području Nišićke visoravni.  U poslijepodnevnim  satima  kvarovi su otklonjeni i snabdijevanje električnom energijom na ovom području je normalizovano.

Snabdijevanje električnom energijom na području ostalih kantona u Federaciji  BiH je stabilno.