JP EPBiH na Trećem Sarajevo Business Forumu

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH učestvuje na Trećem Sarajevo Business Forumu koji se održava od 16. do 18. maja ove godine. Drugog dana Foruma ( četvrtak, 17.05. 2012.godine), na panelu posvećenom energiji, prirodnim resursima i mogućnostima za ulaganje, učesnicima će se obratiti dr Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBIH.U okviru istog panela, kapitalne projekte koje JP EPBiH planira graditi u narednom periodu, potencijalnim investitorima će prezentirati mr Amil Kamenica, izvršni direktor za kapitalne investicije u JP EPBiH.


JP EPBiH na Trećem Sarajevo Business Forumu

 

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH učestvuje na Trećem Sarajevo Business Forumu koji se održava od 16. do 18. maja ove godine. 

Drugog dana Foruma ( četvrtak, 17.05. 2012.godine), na panelu posvećenom energiji, prirodnim resursima i mogućnostima za ulaganje, učesnicima će se obratiti dr Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBIH.

U okviru istog panela, kapitalne projekte koje JP EPBiH planira graditi u narednom periodu, potencijalnim investitorima će prezentirati mr Amil Kamenica, izvršni direktor za kapitalne investicije u JP EPBiH.

Na Trećem SBF,  JP Elektroprivreda BiH će  predstaviti slijedeće razvojne projekte:

Blok 7 u TE  "Tuzla"            - vrijednost projekta  842 miliona Eura

Blok 8 u TE "Kakanj"           - vrijednost projekta  626 miliona Eura

Hidroelektrana "Vranduk"    -  vrijednost projekta    65 miliona Eura

Hidroelektrana "Ustikolina"  - vrijednost projekta  123 miliona Eura

Hidroelektrana "Kovanići"    - vrijednost projekta    30 miliona Eura

Vjetroelektrana "Podveležje" - vrijednost projekta   64 miliona Eura

Vjetroelektrana "Vlašić"        - vrijednost projekta    64 miliona Eura

Male hidroelektrane na  rijeci "Neretvici"        - vrijednost projekta  49,6 miliona Eura

Fabrika cementa  „đurđevik“, RMU „đurđevik“   - vrijednost projekta 144   miliona Eura

Planom poslovanja JP EPBiH za period 2012-2014. godine, planirano je investiranje u 11 novih proizvodnih objekata, od kojih bi dva trebalo da budu puštena u pogon u ovom trogodišnjem periodu.
 
Sarajevo Business Forum je prilika da se inostranim investitorima ponude konkretni projekti za ulaganje u elektroenergetski sektor.