Održano više od 1000 kurseva za buduće korisnike FMIS -a

Peti sastanak Upravljačkog odbora projekta „Proširenje (Roll-out) SAP informacionog sistema za upravljanje finansijama FMIS - Financial Management Information System", održan je 07. juna 2012. godine u prostorijama Termoelektrane "Tuzla"Voditelj projekta u ime JP EPBiH Edin Mujagić, izvršni direktor za ekonomske poslove i Mirko Slovjak voditelj projekta iz vodeće regionalne konzalting kompanije za SAP rješenja b4b d.o.o. Zagreb, upoznali su članove Upravljačkog odbora sa završenim i predstojećim aktivnostima u realizaciji SAP-a.

Održano više od 1000 kurseva za buduće korisnike FMIS -a

 

Peti sastanak Upravljačkog odbora projekta „Proširenje (Roll-out) SAP informacionog sistema za upravljanje finansijama  FMIS - Financial Management Information System", održan je  07. juna 2012. godine u prostorijama Termoelektrane "Tuzla"

Voditelj projekta u ime JP EPBiH Edin Mujagić, izvršni direktor za ekonomske poslove i Mirko Slovjak voditelj projekta iz vodeće regionalne konzalting kompanije za SAP rješenja b4b d.o.o. Zagreb, upoznali su članove Upravljačkog odbora sa završenim i predstojećim aktivnostima u realizaciji SAP-a.

U periodu od prethodnog sastanka Upravljačkog odbora, većina projektnih aktivnosti usmjerena je na edukaciju krajnjih korisnika. Održano je više od 1000 kurseva  za krajnje korisnike iz svih sedam podružnica koje su obuhvaćene roll-out projektom.

Za naredni period do početka produktivnog korištenja SAP sistema planirane su pripremne aktivnosti koje su detaljno opisan u Cut-over planu, a u kojima će učestvovati uposlenici iz Direkcije i ostalih organizacionih dijelova JP EPBiH.

Upravljačkom odboru FMIS projekta prezentovan je okvirni plan postprodukcijske podrške koja će započeti produktivnim korištenjem SAP sistema. U podršku će biti uključeni ključni korisnici, superkorisnici i konsultanti.

Prema terminskom planu, FMIS sistem za cijelu  JP EPBiH postat će produktivan 02. jula. 2012. godine. 

Proširenje SAP-a na organzacijske jedinice koje do sada nisu bile obuhvaćene implementacijom FMIS projekta počelo je u oktobru ove godine. Osim proširenja projekta na ostale podružnice JP EPBiH,  cilj je da se u ovim dijelovima kompanije uvede isti opseg funkcionalnosti kao u Direkciji i Elektrodistribuciji „Sarajevo“  u kojima se SAP nakon okončanja pilot projekta već koristi u poslovnim procesima upravaljanja finansijama (FMIS).

Organizacijske jedinice koje su bile obuhvaćene projektom su: Elektrodistribucija "Bihać", Elektrodistribucija "Zenica",  Elektrodistribucija "Tuzla", Elektrodistribucija "Mostar",  Hidroelektrane na Neretvi,  Termoelektrana "Tuzla"  i  Termoelektrana "Kakanj".