SAP za uspješnije upravljanje imovinom, troškovima i investicijama

Od 2. jula 2012. godine u svim organizacionim dijelovima Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH počela je primjena SAP informacionog sistem za upravljanje finansijama. SAP sistem za JP Elektroprivredu BiH znači povećanje efikasnosti i profitabilnosti kroz bolje upravljanje imovinom, troškovima i investicijama. Cjelokupna integrisanost sistema i podataka osigurat će kvalitetniji protok informacija kroz cijelu kompaniju i napredniji controlling u svim poslovnim funkcijama.

SAP za uspješnije upravljanje imovinom, troškovima i investicijama


 

Od 2. jula 2012. godine u  svim organizacionim dijelovima Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH počela je primjena  SAP  informacionog sistem za upravljanje finansijama.

SAP sistem za JP Elektroprivredu  BiH znači povećanje efikasnosti i profitabilnosti kroz bolje upravljanje imovinom, troškovima i investicijama. Cjelokupna integrisanost sistema i podataka osigurat će kvalitetniji protok informacija kroz cijelu kompaniju i napredniji controlling u svim poslovnim funkcijama.

Proširenje SAP-a na organizacijske jedinice koje do sada nisu bile obuhvaćene implementacijom ovoga projekta, počelo je u oktobru prošle godine. Cilj je bio da se u svrhu povećanja profitabilnosti i efikasnosti osim u Direkciji JP EPBiH i Elektrodistribuciji „Sarajevo“, u kojima se SAP nakon okončanja pilot  projekta uspješno koristi u poslovnim procesima,  isti opseg funkcionalnosti uvede u Elektrodistribuciji "Bihać", Elektrodistribuciji "Zenica", Elektrodistribuciji "Tuzla", Elektrodistribuciji "Mostar", Hidroelektranama na Neretvi, Termoelektrani " Tuzla" i Termoelektrani "Kakanj".