JP Elektroprivreda BiH nastavlja kampanju potpisivanja ugovora s kupcima

Opštim uslovima za isporuku električne energije, koje je shodno svojim nadležnostima propisala Regulatorna komisija za električnu energiju Federacije BiH (FERK), definisano je da se se odnosi između krajnjih kupaca električne energije, distributera i snabdjevača uređuju Ugovorom o korištenju distributivne mreže i Ugovorom o snabdijevanju električnom energijom.U tom cilju je JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo 2009. godine pokrenula kampanju potpisivanja ugovora s kupcima električne energije.


JP Elektroprivreda BiH nastavlja kampanju potpisivanja ugovora s kupcima
 

 

Opštim uslovima za isporuku električne energije, koje je shodno svojim nadležnostima propisala Regulatorna komisija za električnu energiju Federacije BiH (FERK), definisano je da se se odnosi između krajnjih kupaca električne energije, distributera i snabdjevača uređuju Ugovorom o korištenju distributivne mreže i Ugovorom o snabdijevanju električnom energijom.

U tom cilju je JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo 2009. godine pokrenula kampanju potpisivanja ugovora s kupcima električne energije.


U cilju da svim svojim kupcima omogući sklapanje navedenih ugovora koji su obavezni, JP Elektroprivreda BiH i dalje provodi kampanju ugovaranja i poziva sve kupce, koji nisu potpisali Ugovor o korištenju distributivne mreže i Ugovor o snabdijevanju električnom energijom, da to učine.

Sa svim krajnjim kupcima, iz kategorije domaćinstva i „ostala potrošnja na niskom naponu” koji imaju stalni priključak, JP Elektroprivreda BiH  će zaključiti tipske ugovore na neodređeno vrijeme.

Naglašavamo da će izmjene imena krajnjeg kupca u ovom postupku biti izvršene bez naknade, bez obzira na osnov za promjenu.