Rudari RMU "Kakanj" pobjednici ovogodišnje Rudarijade

U organizaciji Samostalnog Sindikata radnika rudnika uglja BiH, 8. septembra 2012.godine održano je tradicionalno sportsko takmičenje rudara-Rudarijada 2012.Dvije stotine takmičara i takmičarki iz pet rudnika uglja pokazalo je svoje umijeće u streljaštvu, malom nogometu, odbojci, stonom tenisu, košarci, šahu i potezanju konopca.

U organizaciji Samostalnog Sindikata radnika rudnika uglja BiH, 8. septembra 2012.godine održano je tradicionalno sportsko takmičenje rudara-Rudarijada 2012.

Dvije stotine takmičara i takmičarki  iz pet rudnika uglja pokazalo je svoje umijeće u streljaštvu, malom nogometu, odbojci, stonom tenisu, košarci, šahu i potezanju konopca.

Komorati Rudnika "Kakanj" pobjednici su u ukupnom poretku.

Program održavanja rudarijade  započeo je okupljanjem ekipa na platou Gradske sportske dvorane "Živinice" kojima su se, nakon postrojavanja i počasnog defilea, obratili i igre proglasili otvorenim  Nermin Nikšić predsjednik Vlade Federacije BiH i dr Elvedin Grabovica,  generalni direktor JP Elektroprivreda BiH.

Nakon proglašenja igara otvorenim, delegacije Sindikata rudara, Federacije BiH i JP Elektroprivrede BiH položili su u centralnom parku cvijeće na spomen obilježje boracima i šehidima koji su nastradali u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Ovogodišnji, domaćini rudarijade bili su Sindikat zaposlenika RMU ½Banovići½ i Radnički sindikat Rudnika ½đurđevik.

Učesnici Rudarijade  2012 bile su ekipe:

  1. RMU         "Banovići"
  2. ZD RMU    "Đurđevik"
  3. ZD RMU    "Zenica"
  4. ZD RMU    "Breza" 
  5. ZD RMU    "Kakanj"