O projektima JP EPBiH na Konferenciji "Put ka oporavku - odgovor na krizu"

U okviru ekonomske konferencije ""Put ka oporavku - odgovor na krizu"" održanoj 24. septembra 2012. godine u organizaciji Centra za upravljanje i politike (CPU) dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH govorio je o temi Javne investicije – Energetika.

U okviru ekonomske konferencije ""Put ka oporavku - odgovor na krizu"" održanoj 24. septembra 2012. godine  u organizaciji Centra za upravljanje i politike (CPU) dr. Elvedin Grabovica,   generalni  direktor JP EPBiH govorio  je o temi  Javne investicije – Energetika.

Direktor Grabovica je istakao planove JP EPBiH koji previđaju snažan poslovni razvoj u budućnosti.

Prioritetni projekti o kojima je direktor JP EPBiH govorio ovom prilikom su Blok 7 u TE „Tuzla“, HE "Vranduk" na rijeci Bosni za šta je JP EPBiH dobila urbanističku saglasnost, Vjetroelektana Podveležje i drugi projekti iz obnovljivih izvora energije. JP EPBiH je orjentisana na izgradnju novih proizvodnih kapaciteta što će kompaniju učiniti regionalnim liderom u elektroenergetskom sektoru rekao je dr Grabovica.

Na panelu posvećenom Energetici govorili su također Erdal Trhulj, ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, Nikola Krešić, direktor Elektroprivrede HZHB i Mirza Kušljugić,ekspert iz oblasti energetike.

Tokom  jednodnevne konferencije  održana  su ukupno tri panela  - Javna potrošnja i investicije u vrijeme krize, Javne investicije – Transport i Javne investicije – Energetika.