Deset učenika na jedan dan postali uposlenici JP EPBiH

U okviru projekta ""Volontiraj - Kreditiraj 2012."", deset učenika iz sarajevskih srednjih škola volontiralo je, u zavisnosti od usmjerenja, u JP Elektroprivreda BiH – Direkciji Društva te Podružnici „Elektrodistribucija“ Sarajevo i poslovnicama Stari grad, Centar i Novo Sarajevo.

U okviru  projekta ""Volontiraj - Kreditiraj 2012."", deset  učenika iz sarajevskih srednjih škola volontiralo je, u zavisnosti od usmjerenja,  u JP Elektroprivreda BiH – Direkciji Društva te Podružnici „Elektrodistribucija“ Sarajevo i poslovnicama Stari grad, Centar i Novo Sarajevo.

Na ovaj način srednjoškolci su stekli prvo radno iskustvo i upoznali se s radom JP EPBiH. Za jednodnevni rad, učenici su dobili dnevnicu u iznosu 20 KM, od čega je 15 KM predviđeno za finansiranje najboljih projekata na sajmu kreditiranja koji će se održati u novembru ove godine, dok je 5 KM namijenjeno za troškove samog projekta.

Srednjoškolci koji su školske klupe na jedan dan zamijenili radom u JP EPBiH istakli su pozitivne utiske o prvom radnom iskustvu.

Učenici iz 51 bh. grada učestvovali su u akciji Udruženja INFOHOUSE  "Socijalni dan", koja je šesti put održana  u okviru projekta "Volontiraj – kreditiraj 2012", čime je više od 1.600 mladih iz 135 srednjih škola steklo prvo radno iskustvo u nekoj od 300 firmi, organizacija i institucija.