Bez električne energije kupci u općinama Konjic i Vareš

Bez električne energije još uvijek je više od 400 kupaca u udaljenim selima Općine Konjic, do kojih monterske ekipe „Elektrodistribucije“ Mostar jučer nisu uspjele doći. Jutros su nastavljeni radovi na ovom području, gdje je mnogo prekinutih elektrovodova i polomljenih stubova. Uslovi za rad su otežani zbog neprohodnosti puteva, te je iz „Elektrodistribucije“ Mostar upućen apel nadležnim službama Konjica i mještanima da organiziraju akcije čišćenja puteva.

Bez električne energije još uvijek je više od 400 kupaca u udaljenim selima Općine Konjic, do kojih monterske ekipe „Elektrodistribucije“ Mostar jučer nisu uspjele doći. Jutros su nastavljeni radovi na  ovom području, gdje je mnogo prekinutih elektrovodova i polomljenih stubova. Uslovi za rad su otežani zbog neprohodnosti puteva, te je iz „Elektrodistribucije“ Mostar upućen apel nadležnim službama Konjica i mještanima da organiziraju akcije čišćenja puteva.

U gradskim i prigradskim naseljima Mostara jučer su otklonjeni svi kvarovi na distributivnoj mreži uzrokovani sniježnim padavinama  i  snabdijevanje električnom energijom je uredno.

U toku noći desilo se više kvarova na distributivnoj mreži na području „Elektrodistribucije“ Zenica. To su dalekovodi u Općini Vareš : DV Šijakovo 10kV, DV Industrija 10kV i DV ®eljezara 2 10kV. Bez napajanja električnom energijom je oko 450 kupaca. Ekipe „Elektrodistribucije“ Zenica jutros su maksimalno angažovane, kako bi ovi kvarovi što prije  bili otklonjeni i snabdjevanje električnom energijom normalizovano.

Snabdjevanje električnom energijom na ostalim područjima je stabilno.