JP EPBiH i JP BH Pošta : Potpisan Ugovor o realizaciji pilot projekta - printanje, kovertiranje i dostava računa za domaćinstva

S ciljem unapređenja odnosa s kupcima električne energije, dr. Elvedin Grabovica generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Mujo Butković, generalni direktor JP BH Pošta, potpisali su 27.marta 2013. godine u prostorijama JP BH Pošta, Ugovor o realizaciji pilot projekta - printanje, kovertiranje i dostava računa za utrošenu električnu energiju kupcima iz kategorije domaćinstava.

U početnoj fazi, pilot projektom će biti obuhvaćeni dijelovi podružnica elektrodistribucija Sarajevo i Tuzla. Ovisno od uspješnosti, do kraja 2013. godine planirano je da se u projekat uključe i ostale podružnice JP EPBiH.
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH je istakao da će pilot projektom  u prvoj fazi biti obuhvaćene dvije općine, ali da će se iz mjeseca u mjesec taj  krug širiti. „Krajem godine očekujemo da više od 200.000 naših kupaca dobiva kovertirane račune“ dodao je dr.Grabovica naglašavajući da potpisivanje ugovora o realizaciji pilot projekta, predstavlja iskorak u saradnji javnih preduzeća u većinskom vlasništvu FBiH i stvaranju uslova za konkurentniji nastup objema kompanijama u tržišnim uslovima.
Uprava JP EPBiH je donijela Odluku o provođenju pilot projekta  putem  JP BH Pošta kao ovlaštenog operatera s ciljem  sagledavanja mogućnosti za dalju saradnju dva javna preduzeću, u tržišnim uslovima u ovoj oblasti.
Mujo Butković, generalni direktor BH Pošta je ovom prilikom rekao da je poštivanje Zakona o poštanskom prometu Federacije BiH od strane Elektroprivrede BiH, primjer i drugim preduzećima da prihvate poziv BH Pošte na saradnju uz poštivanje Zakona, imajući u vidu činjenicu da je moguće naći zajednički interes uz uvažavanje i cijene koštanja.
Enver Bijedić, federalni ministar prometa i komunikacija u povodu saradnje dva privredna subjekta je istakao podršku Vlade FBiH i ukazao da će ovaj projekat donijeti obostranu korist dvjema kompanijama, JP Elektroprivreda BiH unapređenje usluge prema kupcima, a za JP BH Pošta povećanje prihoda.
Potpisivanju Ugovora između JP EPBiH i JP BH Pošta prisustvovali su  članovi Nadzornog odbora JP BH Pošta,  članovi uprava javnih preduzeća EPBiH i BH Pošta, te upravnici centara pošta.