Dr.Grabovica u Londonu predstavio planirane projekte JP EPBiH

Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH, govorio je o planovima razvoja elektroenergetskog sektora na Prvom trgovinsko – investicionom forumu Ujedinjenog kraljevstva i Bosne i Hercegovine, koji je 18. aprila 2013. godine održan u Londonu. Učesnike Foruma dr.Grabovica je upoznao sa ključnim pokazateljima poslovanja kompanije i predstavio investicioni portfolio JP EPBiH.

Razgovarano je o mogućnostima za saradnju, te trenutnim aktivnostima koje kompanija provodi s ciljem priprema za realizaciju planiranih investicija.
Na Forumu su  predstavljene  mogućnosti i uslovi  investiranja u BiH sa akcentom na sektore energije, poljoprivrede, turizma, infrastrukture i prerađivačke industrije. Forum je bio prilika da se potencijalnim investitorima uputi poziv za ulaganje u potencijale BiH.
Prvi trgovinsko - investicioni forum  Ujedinjenog Kraljevsta  i Bosne i Hercegovine  otvorio je dr.  Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova BiH i  zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH zajedno sa Sumom Čakrabartijem,  predsjednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
U radu Forumu su učestvovali i predstavnici Ministarstva finansija BiH, Erdal Trhulj, ministar energije, industrije i rudarstva FBiH, predstavnici entitetskih ministarstava, bh.privrednici,  Atam Sandhu direktor agencije Developing Markets Associates iz Londona,  Suma Chakrabarti predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD),  britanski i svjetski  investitori.