Premijer Nikšić i dr. Grabovica obišli jame „Kamenice“ i „Sretno“

Nermin Nikšić, premijer FBiH, dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH, Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju i Suad Ćosić, direktor RMU „Breza“, obišli su prostorije podzemne eksplatacije jama ¨Kamenice¨ i ¨Sretno¨ u RMU „Breza“.


Obilasku jama prethodilo je potpisivanje Ugovora o nabavci novog mehanizovanog širokočelnog kompleksa, za podzemnu eksploataciju u RMU „Breza“. Realizacijom ugovora, nakon više od 30 godina, u RMU „Breza“ biće u funkciji nova rudarska mehanizacija, koja će omogućiti preduslove za veću i jeftiniju proizvodnju uglja iz podzemne ekspoatacije, povećati sigurnost na radu, humanizirati rad na širokom čelu i omogućiti ostvarivanje planirane proizvodnje uglja.
 
Nakon obilaska jama, premijer FBiH, generalni direktor JP EPBiH i direktor RMU ¨Breza¨ prisustvovali su zboru radnika I i II smjene RMU ¨Breza¨.

Nermin Nikšić, premijer FBiH, obratio se rudarima riječima da će i u narednom periodu još odlučnije podržavati sve investicije u rudnike, jer je uvjeren kako rudari dobro rade svoj posao.

U direktnom  razgovoru s rudarima, dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor,  istakao je odlučnost JP Elektroprivreda BiH da nastavi s ulaganjem u modernizaciju rudarske opreme u Koncernu EPBiH, što će omogućiti povećanje produktivnosti, uspješno poslovanje rudnika i rudarima stvoriti preduslove da sami povećaju svoje plate.

Suad Ćosić je uz zahvalnost JP Elektroprivreda BiH na ulaganjima u RMU „Breza“, obećao da će  rudari uložena sredstva opravdati povećanjem proizvodnje, novim tonama uglja.
 
Nermin Nikšić, premijer FBiH, Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH, Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju JP EPBiH i Suad Ćosić, direktor RMU „Breza“ sa saradnicima, nakon posjete RMU „Breza“, obišli su mezar rudara-udarnika Alije Sirotanovića u njegovom rodnom mjestu Trtorići kod Breze.