SBF 2013: Iskazan interes za projekte JP EPBiH

Dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor, mr.Amil Kamenica, izvršni direktor za kapitalne investicije i Edib Bašić, direktor Jedinice za implementaciju projekata JP Elektroprivreda BiH, razgovarali su u okviru Sarajevo Business Foruma sa Mohammad S. Al – Arifijem predstavnikom Fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije. Tema razgovora bili su razvojni projekti JP EPBiH.

Interes za saradnjom iskazali  su i predstavnici Khazanah Nasional –a iz Malezije, te predstavnici trgovinskog odjela ambasade Kanade u Budimpešti i kanadske kompanije JNE Automatision d.o.o.,  koji  su se tokom SBF 2013. susreli sa izvršnim direktorom za kapitalne investicije i direktorom Jedinice za implementaciju projekata JP EPBiH.
Posjetitelji i učesnici SBF 2013.  imali su priliku da se upoznaju sa poslovanjem JP EPBiH i  razvojnim projektima kompanije. Sarajevo Business Forum je bio prilika da se inostranim investitorima predstave  konkretni projekti za ulaganje u elektroenergetski sektor.
U fokusu Četvrte međunarodne investicijske konferencije - Sarajevo Business Forum „Models of growth and lessons for Southeast Europe” (Modeli rasta i lekcije za jugoistočnu Evropu) bile su  diskusije o uspješnim modelima rasta i razvoja, predstavljenim kroz  iskustva svjetskih  lidera te prezentacije  najboljih svjetskih praksi u oblasti poljoprivrede, infrastrukture, energije i turizma, koje se mogu iskoristiti u strategijama BiH i zemalja regiona.
Na SBF, kojeg organiziraju BBI banka i Islamska razvojna banka (IDB), učestvovali su zamjenik premijera Turske Ali Babacan, nekadašnji premijer Malezije i svjetski ekonomski ekspert Muhamad Mahatir, bivši predsjednik Slovenije Danilo Turk, domaći i inostrani biznismeni.