Ruske kompanije zainteresovane za saradnju sa BiH

Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, boravi u okviru delegacije zvaničnika i privrednika iz Bosne i Hercegovine, u radnoj posjeti Ruskoj Federaciji. Prvog dana službene posjete, delegacija koju predvodi dr. Zlatko Lagumdžija, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH, u Kongresnom centru Trgovinsko – industrijske komore Ruske Federacije u Moskvi, prisustvuje Privrednom forumu BiH – Ruska Federacija.

Forum čiji su organizatori Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije, Vanjskotrgovinska komora BiH i Ambasada  Bosne i Hercegovine u Rusiji, uvodnim izlaganjima otvorili su potpredsjednik Trgovinsko – industrijske komore  Ruske Federacije  Georgij Petrov i dr. Zlatko Lagumdžija , zamjenik predsjedavajućeg Vijeća  ministara i ministar vanjskih poslova BiH.
Predstavnicima ruskih kompanija i kompanija zainteresovanih za uspostavljanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom i ostalim zemljama balkanskog regiona predstaviljeni su projekti i ekonomski potencijal Bosne i Hercegovine u okviru privrednih djelatnosti: energetika, građevinarstvo, inženjering, turizam, poljoprivredna, prehrambena industrija, drvna i hemijska industrija, laka industrija i grafičarstvo.
Očekuje se da će Privredni forum rezultirati unapređenjem ekonomskih  odnosa  Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije.
Tokom posjete članovi bh. delegacije susrest će se sa zvaničnicima Ruske Federacije, zainteresovanim investitorima i predstavnicima bh.  kompanija koje posluju u Rusiji.