Premijer Nikšić posjetio izložbeni prostor JP EPBiH

Prvog dana održavanja Međunarodnog sajma energije, industrije i rudarstva u Tuzli, izložbeni prostor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH posjetili su Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i Erdal Trhulj, ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH.

Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH, upoznao je predstavnike Vlade Federacije sa poslovanjem kompanije, razvojnim planovima  i dosadašnjim aktivnostima  na njihovoj realizaciji.
Javno preduzeće Elektroprivreda BiH na Sajmu u Tuzli predstavlja projekte planirane za izgradnju - Blok 7 u TE ¨Tuzla¨, Blok 8 u TE ¨Kakanj ¨, hidroelektrane ¨Vranduk¨, ¨Ustikolina¨, ¨Janjići¨, Una Kostela Aneks, ¨Kruševo¨ i ¨Zeleni vir¨, ¨Kovanići¨ i mHe na Neretvici,  te u oblasti obnovljivih izvora energije vjetroelektrane ¨Podveležje¨ i ¨ Vlašić¨.
Direktor Grabovica je goste upoznao i sa aktivnostima u vezi sa ulaganjima u rudnike uglja koji su u sastavu Koncerna EPBiH.
Prvog dana međunarodne konferencije Energa – pratećeg stručnog sadržaja Sajma, u okviru teme Energetske politike, o prilagođavanju direktivama EU i obavezama BiH prema energetskoj zajednici govoriće Emir Aganović, pomoćnik generalnog direktora JP EPBiH za razvoj. 
Međunarodni Sajam energije, industrije i rudarstva u Tuzli trajaće od 4. do 7. juna 2013. godine.