Elektroprivredi BiH dodjeljeno priznanje Međunarodnog sajma energetike Energa

Za uspješan nastup na nedavno održanom Međunarodnom sajmu energetike ENERGA 2013., JP Elektroprivreda BiH dobila je posebno priznanje organizatora. Priznanje je potvrda da je JP Elektroprivreda BiH svojim nastupom i izložbenim prostorom imala zapažen nastup na ovoj značajnoj manifestaciji međunarodnog karaktera.

Na izložbenom prostoru JP EPBIH posjetioci i gosti Sajma imali su priliku upoznati se s poslovanjem  i razvojnim projektima kompanije. U toku prvog dana Sajma izložbeni prostor posjetili su  Nermin Nikšić, premijer FBIH i predstavnici Vlade FBIH, Vlade Tuzlanskog kantona, Općine Tuzla i privrednici.
 
U okviru Međunarodne konferencije Energa, pratećeg stručnog sadržaja Sajma energije, industrije i rudarstva, o savremenim trendovima u temoenergetici, rudarstvu i obnovljivim izvorima energije, govorili su stručnjaci iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH i rudnika uglja ¨Breza¨,  ¨Kakanj¨ i ¨Kreka¨ .

 

Treći Međunarodni sajam energetike „Energa” održan je u Tuzli od 4. do 7. juna 2013. godine. Sajam je okupio 122 izlagača iz 11 zemalja, a značajan sajmski progamski sadržaj bila je i Konferencija „Energa”, na kojoj je za više od 300 učesnika održano 60 stručnih predavanja, sa značajnim brojem eminetnih predavača iz BiH, regije i Evrope.


Organizator sajma je firma Tuzlanski sajam, pokrovitelj je Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH, a partneri: Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora FBiH, Vlada Tuzlanskog kantona, Općina Tuzla i Rudarski institut Tuzla.