Izglasano povjerenje članovima Nadzornog odbora JP EPBiH

Dioničari Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH na 29. Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, koja je održana 26. septembra 2013. godine u Sarajevu, izglasali su povjerenje članovima Nadzornog odbora JP EPBiH.

U obraćanju prisutnima mr. Enver Agić, predsjednik Nadzornog odbora JP EPBIH,  je istakao uspješno poslovanje kompanije od sredine 2011. godine, kada je imenovana nova Uprava  i Nadzorni odbor JP EPBiH, do danas.  Predsjednik Nadzornog odbora  je  posebno naglasio kontinuitet u povećanju dobiti koji kompanija bilježi u ovom periodu.

¨I  pored zatečenog gubitka od 16,3 miliona KM, u prvom polugodištu 2011. godine i loše hidrološke situacije,  2011. godina  je okončana s dobiti      kompanije od  1, 4 miliona KM . U 2012. godini,  ostvarena je dobit od 7, 1 milion KM. Za prvih šest mjeseci  2013. godine  JP EPBiH je ostvarila dobit  oko 22 miliona KM.¨- istakao je mr. Agić.

Predsjednik Nadzornog odbora  je naglasio da su od sredine 2011. godine intenzivirane  pripreme za realizaciju  Bloka 7 - TE ¨Tuzla¨,   Bloka  8  u TE ¨Kakanj¨,  hidroelektrana – ¨Vranduk¨, ¨Ustikolina¨, ¨Una Kostela¨ i Aneks, ¨Janjići¨, ¨Čaplje¨,  „Kruševo sa HE Zeleni Vir“, ¨Kovanići“, VE „Podveležje“  i drugih razvojnih projekata JP EPBiH, te da je za neke od projekata  JP EPBiH  već osigurala i dio finansijskih  sredstava.

¨U ovom periodu  povećan je obim  ulaganja u modernizaciju rudnika u sastavu Koncerna EPBiH, nastavljeno je sa ulaganjem u revitalizaciju i modernizaciju postojećih elektroenergetskih objekata, izgradnju i rekonstrukciju distribucijske mreže“ - rekao je tokom obraćanja na 29.Skupštini dioničara JP EPBiH mr. Enver Agić, predsjednik Nadzornog odbora JP EPBiH.