JP EPBiH: Ostvarena rekordna proizvodnja električne energije od 1990.godine do danas

JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo je u srijedu, 25.12.2013. godine, ostvarila rekordnu proizvodnju električne energije od 1990. godine. Proizvodnja se odnosi na iste proizvodne kapacitete kao iz 1990. godine. Ukupno je proizvedno 7.310 GWh, a očekivanja su da će na kraju godine biti ostvarena količina oko 7.450 GWh.

Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor:
“Iza ovakvih rezultata su uposlenici Elektroprivrede BiH i zaslužuju čestitke. Ostvariti  rekordnu proizvodnju električne energije u protekle  23 godine, bilo je moguće zahvaljujući stručnosti i odgovornosti naših uposlenika iskazanim kroz rukovođenje, adekvatno planiranje i održavanje proizvodnih kapaciteta na visokom nivou pogonske spremnosti i raspoloživosti. 2013.godina bila je godina investicija  Elektroprivrede BiH u rudnike Koncerna i godina u kojoj smo ostvarili značajan  napredak u procesu priprema za početak izgradnje novih objekata. Vjerujem da ćemo uz rekord u proizvodnji,  ovu godinu okončati i sa drugim rekordima.”     
U veoma kratkom periodu, ovo je drugi rekord u proizvodnji Elektroprivrede BiH. Predhodno je najveća godišnja proizvodnja od 1990.godine, ostvarena 2011. u količini 7.258 GWh.