Novogodišnji prijem za zaposlenike JP EPBiH

Na novogodišnjem svečanom prijemu, održanom u poslovno-tehničkoj zgradi u Sarajevu, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor, zaželio je sretnu nastupajuću 2014. godinu, svim zaposlenicima JP Elektroprivreda BiH.

Godina na izmaku bila je veoma uspješna za JP Elektroprivreda BiH, u kojoj je ostvarena rekordna proizvodnja električne energije i rekordan prihod. Dr. Grabovica je istakao da su zaposlenici zaslužni za ovakav poslovni rezultat i uputio im zahvalnost i čestike za dobar rad.

Naglasio je da su za dobro poslovanje JP Elektroprivreda BiH od presudnog značaja stručnost i odgovornost zaposlenika, koji ove kvalitete iskazuju kroz rukovođenje, adekvatno planiranje i održavanje proizvodnih kapaciteta na visokom nivou pogonske spremnosti i raspoloživosti.

2013.godina bila je u znaku investicija  za JP Elektroprivreda BiH i rudnike Koncerna EPBiH, a nastupajuća će biti u znaku početka izgradnje novih proizvodnih objekata, među kojima su prioritetni: Blok 7 u TE „Tuzla“, HE „Vranduk“ i Vjetropark „Podveležje“.