Bez kompanija kao što je JP EPBiH uspjeh bosanskohercegovačke košarke ne bi bio moguć

Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH i Igor Stojanović, direktor svih košarkaških reprezentacija BiH, uručili su zahvalnicu dr. Elvedinu Grabovici, generalnom direktoru JP Elektroprivreda BiH, prijatelju Košarkaškog saveza BiH.

JP Elektroprivreda BiH  imajući  u vidu uspjehe košarkaške reprezentacije BiH, prošle godine je donijela Odluku o izdvajanju 100 hiljada KM za sponzorstvo Košarkaškog saveza BiH. 

Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH,  istakao je da je  KSBiH uradio izuzetan posao na pomociji države BiH i sporta čime se opravdali ukazano povjerenje. ¨JP EPBiH kao društveno odgovorna kompanija u svrhu poticanja  i promocije vrhunskog sporta u BiH, u 2013. godini je izdvojila ukupno 400 hiljada KM. Osim Košarkaškog saveza BiH, JP EPBiH je sponzorisala Nogometni, Rukometni  i  Savez sjedeće odbojke BiH. S obzirom na to da smo kompanija koja je u  protekloj godini ostvarila rekordnu dobit i u 2014. godini, ćemo nastaviti podržavati vrhunske sportiste¨. rekao je dr. Grabovica.

Odluka o sponzorstvu u 2013. godini donesena je na osnovu sugestija Vlade FBiH o sponzorstvu sportskih selekcija Bosne i Hercegovine, a imajući  u vidu dosadašnje uspjehe nogometne, košarkaške, rukometne i reprezentacije u sjedećoj odbojci.

Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, zahvalio se JP EPBiH generalnom sponzoru,  na izdvojenim sredstvima koja su omogućila nastup košarkaškim reprezentacijama BiH na domaćim i međunarodnim takmičenjima. ¨Zahvaljujući  kompanijama kao što je JP EPBiH koje su prepoznale značaj sporta i pomogle nam finansijskim sredstvima , košarkaške reprezentacije BiH danas su među najboljim u Evropi.  Bez ovakvih sponzorstava, Košarkaški savez BiH danas ne bi postojao. U ovom slučaju spojili su se uspješni sa uspješnima.¨

Igor Stojanović, direktor svih košarkaških reprezentacija BiH, govorio je o malim novčanim iznosima koje država izdvaja za sport i naglasio da KSBiH zbog toga ovaj potez JP EPBiH i Odluku da sponzoriše vrhunski sport u BiH još više cijeni.