Premijer Nikšić i dr. Grabovica posjetili povrijeđenog rudara Ćazima Rizvića

Nermin Nikšić, premijer FBiH sa ministrima u Vladi FBiH i dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, posjetili su 31. marta 2014. godine, Ćazima Rizvića, rudara RMU ¨Zenica¨ povrijeđenog u nesreći u jami ¨Raspotočje¨, koji se od zadobijenih povreda liječi u Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a .

 Ćazim Rizvić i još deset rudara RMU ¨Zenica¨  povrijeđeni su jedan sat iza ponoći, 30. marta 2014. godine uslijed urušavanja većih količina stijena u podzemne prostorije rudnika, prouzrokovanih gorskim udarom u jami.Izražavajući žaljenje što je došlo do ove nesreće, premijer Nikšić je naglasio da su Rizviću obezbijeđeni vrhunska njega i medicinski tretman, te izrazio nadu da će se njegovo zdravstveno stanje ubrzo poboljšati, ukazavši na poznatu solidarnost Koncerna  u ovakvim situacijama.

Prema riječima šefa Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-aprimarijusa Ismeta Suljevića, koji je porodicu rudara i predstavnike Federalne vlade i EPBiH informirao o stanju povrijeđenog, zdravstveno stanje pacijenta je za sada stabilno. Kako bi bile spriječene moguće komplikacije, Rizvić je pod stalnim nadzorom specijalista.

Kod povrijeđenog rudara tokom ove posjete bila je i njegova porodica.

U ovoj rudarskoj nesreći je, uz Ćazima Rizvića, teže povrijeđen još jedan, a lakše još devet rudara.