JP EPBIH u top tri najpoželjnija poslodavca u sektoru javnih preduzeća

U istraživanju internet poslovnog portala Posao.ba. JP Elektroprivreda BiH izabrana je u top tri najpoželjnija poslodavca u sektoru javnih preduzeća. Priznanje je dodijeljeno na svečanosti upriličenoj 25. aprila 2014. godine, u Domu armije u Sarajevu. Tokom istraživanja koje je trajalo dva mjeseca posjetioci portala su se putem online ankete izjasnili za bh. kompanije za koje bi voljeli raditi i naveli razloge za takvu odluku. U konkurenciji je bilo 650 kompanija.

Istraživanje je  pokazalo  da su  ispitanicima najvažniji agumenti rast kompanije, vodstvo kompanije u sektoru, imidž kompanije u poslovnom svijetu, dobar tretman zaposlenika, pozitivno radno okruženje, sigurnost radnog mjesta, dok su visina plate, status u kompaniji i beneficije koje nudi poslodavac najmanje važni.

Projekat ¨Najpoželjniji poslodavac u BiH¨ koji je  održan osmi  put za redom pokrenut je 2007. godine, a cilj projekta je promovisanje pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH kako bi se kompanije dodatno motivisale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenima i da ponude još bolje uslove za rad, razvoj i edukaciju.