JP EPBiH na Sarajevo Business forumu 2014.

Sarajevo Business Forum, peta međunarodna investicijska konferencija u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Grupe Islamske Banke za razvoj – IDB, svečano je otvorena 14. maja 2014. godine u Sarajevu.

 

Tokom održavanja  SBF 2014. brojnim investitorima iz regiona i svijeta biće predstavljene mogućnosti ulaganja u energetiku, infrastrukturu, poljoprivredu i turizam.  JP Elektroprivreda BiH učestvuje na SBF 2014.

 

 Drugog dana investicijske konferencije, posjetitelji i učesnici, imaće priliku da se upoznaju sa poslovanjem i razvojnim projektima kompanije. Na ovogodišnjem SBF,  u fokusu su tri proizvodna objekta: Blok 8 - TE ¨Kakanj¨, hidroelektrane Kruševo i Zeleni Vir te HE ¨Ustikolina¨.

 U skladu s Dugoročnim planom razvoja proizvodnih elektroenergetskih objekata, JP EPBiH intenzivno razvija projekte s ciljem izgradnje kapitalnih proizvodnih kapaciteta.

Sarajevo Business Forum je prilika da se potencijalnim inostranim investitorima ponude konkretni projekti za ulaganje u elektroenergetski sektor.

Sarajevo Business Forum je prvi put organizovan 2010. godine i pozicioniran je kao jedan od najvažnijih poslovnih i investicijskih događaja za jugoistočnu Evropu.

Na ovogodišnjem SBF  učestvuju predstavnici investicijskih fondova i delegacija Kuvajta, Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Republike Turske, Libije te zemalja regiona.