O razvojnim projektima JP EPBiH drugog dana SBF 2014.

Učesnici drugog dana Sarajevo Business Foruma 2014. imaće priliku da se upoznaju sa poslovanjem i razvojnim projektima JP Elektroprivreda BiH. Na ovogodišnjem SBF, u fokusu su tri proizvodna objekta: Blok 8 - TE ¨Kakanj¨, hidroelektrane Kruševo i Zeleni Vir te HE ¨Ustikolina¨.

 U skladu s Dugoročnim planom razvoja proizvodnih elektroenergetskih objekata, JP EPBiH intenzivno razvija projekte s ciljem izgradnje kapitalnih proizvodnih kapaciteta.
Sarajevo Business Forum je prilika da se potencijalnim inostranim investitorima ponude konkretni projekti za ulaganje u elektroenergetski sektor.

Peta međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum održava se u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Grupe Islamske Banke za razvoj – IDB, od 14. do 15. maja 2014. godine u Sarajevu. 

Na ovogodišnjem forumu, brojnim investitorima iz regiona i svijeta biće predstavljeni projekti iz oblasti energetike, poljoprivrede, turizma, te infrastrukture i građevinarstva.
Temeljni cilj SBF je jačanje regionalne privredne saradnje i privlačenje međunarodnih investicija u zemlje  jugoistočne Evrope