Milion KM za pomoć ugroženim od poplava

Uposlenici JP Elektroprivreda BiH osiguraće milion KM na ime pomoći područjima ugroženim od poplava. Na osnovu dogovora postignutog između Uprave JP Elektroprivreda BiH i Sindikata Elektroprivrede BiH, iznos će biti obezbjeđen izdvajanjem jedne dnevnice za mjesec maj, dijela toplog obroka i iz akumuliranih sredstava Sindikata. Sredstva će biti uplaćena na račun Fondacije za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće u FBiH, koji je za ove namjene otvorila Vlada FBiH.

 

Uprava JP Elektroprivreda BiH će s Vladom FBiH nakon sagledavanja situacije, izraditi rebalas Plana poslovanja JP Elektroprivreda BiH s ciljem pomoći u saniranju posljedica izazvanih poplavama na Površinskom kopu “Šikulje” Rudnika uglja “Kreka”. Iznos sredstava koje će JP Elektroprivreda BiH -  Vladajuće društvo Koncerna EPBiH, izdvojiti za Površinski  kop “Šikulje”, biće utvrđen nakon procjene nastalih šteta i sačinjenog plana sanacije.

 

Elektroprivreda BiH obavljanjem osnovnih djelatnosti daje doprinos normalizaciji stanja i života stanovništva na područjima  zahvaćenim poplavama i kao društveno odgovorna kompanija, izdvajanjem sredstava s ciljem pomoći, izražava solidarnost sa stanovništvom i privrednim subjektima ugroženih područja.