Dvojici zaposlenika Koncerna EPBiH uručena nagradna putovanja na Svjetsko prvenstvo u Brazil

U Vladi Federacije Bosne i Hercegovine upriličeno je svečano uručenje nagradnih putovanja na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil dvojici zaposlenika Koncerna EPBiH. Sejadu Plasti, rudaru RMU „Kakanj“, paket aranžman za putovanje uručio je Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, a Amiru Mlinareviću zaposleniku JP Elektroprivreda BiH, generalni direktor dr. Elvedin Grabovica. Dobitnici nagrada odabrani su na osnovu prijedloga Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH i Sindikat elektroenergetskih radnika FBiH.

Pedesetjednogodišnji Sejad Plasto iz Kraljeve Sutjeske dugogodišnji je rudar u RMU  „Kakanj“ gdje  je 1981.godine zaposlen kao jamski utovarač. Doživio je težu povredu na radu, uslijed koje je ostao bez potkoljenice. Sada radi kao električar na održavanju mjernih instrumenata.

Drugi dobitnik nagradnog putovanja je Amir Mlinarević, elektromonter-električar iz Donjeg Vakufa, zaposlenik Podružnice „Elektrodistribucije“ Zenica“. Jedan je od najvatrenijih navijača nogometne reprezentacije BiH i pratio je sve utakmice tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Plasto i Mlinarević su uz zahvalnost na uručenim nagradama izjavili da će uz podršku Nogometnoj/fudbalskoj reprezentaciji BiH u Brazilu dostojanstveno predstavljati državu BiH.

Putovanja na Svjetsko prvenstvo dodjeljuju se na osnovu sponzorskog aranžmana između JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo i Nogometnog saveza BiH. JP Elektroprivreda BiH je na osnovu sponzorskog ugovora za 2014.godinu, Nogometnom savezu BiH izdvojila 350.000 KM.

Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor, je prilikom uručenja nagrada rekao da  Elektroprivreda BiH kao društveno odgovorna kompanija u 2014. godini sponzoriše i druge reprezentativne selekcije u kolektivnim sportovima: Košarkaški savez BiH sa 110.000 KM, Rukometni savez BiH sa 60.000 KM i Savez sjedeće odbojke BiH sa 60.000 KM. Ovi aražmani provode se na prijedlog Vlade Federacije, a mogući su zahvaljujući pozivnom poslovanju Elektroprivrede BiH i ostvarenoj značajnoj dobiti u 2013. godini, naglasio je Grabovica.

Elektroprivreda BiH sponzorske aktivnosti provodi s ciljem finansiranja nastupa državnih selekcija na međunarodnoj sceni i organizacija takmičenja kojima se promoviše država Bosna i Hercegovina.