JP Elektroprivreda BiH i ove godine jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH

JP Elektroprivreda BiH izabrana je u top tri najpoželjnija poslodavca u sektoru javnih preduzeća u istraživanju koje je proveo internet poslovni portal Posao.ba. Ove godine u konkurenciji je bilo 690 kompanija. Istraživanjem je obuhvaćeno 17.500 ispitanika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, prosječne starosne dobi od 26 do 30 godina. Većina ispitanika je s visokom stručnom spremom i trenutnim zaposlenjem. Rezultati istraživanja su pokazali da je najznačajniji faktor pri odabiru najpoželjnijih poslodavaca imidž kompanije u poslovnom svijetu, dobar tretman zaposlenika i pozitivno radno okruženje.

 

Osim toga bitni razlozi zbog kojih su poslodavci birani su status koji se dobija radom kod poslodavca, sigurnost zadržavanja posla i balans poslovnog i privatnog života. 

Za najpoželjnijeg poslodavca u 2015. godini izabrana je Al Jazeera Balkans. Na listi deset najpoželjnijih poslodavaca drugo mjesto je zauzela kompanija dm drogerie markt, zatim slijede ASA Group, potom Violeta, Sberbank BH, Microsoft BiH, Coca-Cola HBC B-H,  Raiffeisen Bank, te kompanija Authority Partners i  UniCredit Bank.

Projekat ¨Najpoželjniji poslodavac u BiH¨ koji je održan deveti  put za redom pokrenut je 2007. godine, s ciljem promovisanja pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH, kako bi se kompanije dodatno motivisale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenima i da ponude još bolje uslove za rad, razvoj i edukaciju.

   Sarajevo, 24.04.2015.