SBF 2015 - jedan region jedna ekonomija

Predstavnici Elektroprivrede BiH učestvovali su u radu šestog Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije koja je u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Grupe Islamske Banke za razvoj – IDB, održana od 13. do 14. maja 2015. godine u Sarajevu.

Učesnicima foruma su predstavljeni kapitalni projekti  EPBiH čija realizacija predstavlja okosnicu budućeg razvoja i stabilnosti  elektroenergetskog sektora BiH.

Fokus ovogodišnje  dvodnevne konferencija  čiji je moto ¨jedan region jedna ekonomija¨  bila je promocija regiona, kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, razvoj informacionih tehnologija ,   turizma  te centra za obrazovanje  stranih studenata .

Sarajevo Business Forum 2015. je okupio  privrednike  iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije i potencijalne investitore iz više od 30 zemalja svijeta,  s ciljem kreiranja platforme za poslovno povezivanje i istraživanje mogućnosti ulaganja u regiji jugoistočne Evrope,  te podsticanja  ekonomskog  razvoja i zajedničkog  nastupa u trećim zemljama.

Paralelno s održavanjem panela održani su i bilaterani poslovni sastanci predstavnika domaćih i regionalnih kompanija s potencijalnim inostranim investitorima.

Sarajevo Business Forum je prvi put organizovan 2010. godine i pozicioniran je kao jedan od najvažnijih poslovnih i investicijskih događaja za jugoistočnu Evropu.

Sarajevo, 14.05.2015