Nakon 30 godina mehanizovani širokočelni kompleks za RMU Zenica

U RMU ¨Zenica¨, 19. septembra 2016. godine, Nisvet Topalović, direktor RMU ¨Zenica¨ i Tomasz Budniok predsjednik korporacije Becker – Warkop, potpisali su Ugovor o nabavci mehanizovanog širokočelnog kompleksa.

 Nabavka mehanizovane opreme za jamu Raspotočje vrijedne 10.090.000 Eura osigurana je putem programa dokapitalizacije zeničkog rudnika.

Dr. Nevad Ikanović, izvršni direktor za proizvodnju je istakao zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora o nabavci opreme koja spada u red najsavremenijih tehnologija u svijetu, što će omogućiti eksploatacija uglja uz maksimalnu sigurnost.

 

 

 

 ¨Naš cilj je tehnički, finansijski i ekonomski stabilan rudnik koji će ostvarivati potrebnu produktivnost, poslovati s pozitivnim predznakom i  izmirivati  svoje obaveze¨, rekao je izvršni direktor za proizvodnju.

Za RMU ¨Zenica¨ potpisivanje ugovora ima višestruk značaj. Na prvom mjestu to je sigurnost u radu, kontinuitet i povećanje proizvodnje, kazao je direktor RMU ¨Zenica¨,  Nisvet Topalović.

Kapacitet  opreme je minimalno 1500 t/dan rovnog uglja. Prema očekivanjima nabavka opreme će omogućiti proizvodnju veću za 20.000 do 50.000 tona uglja.

Potpisivanjem Ugovora, osigurana je najveća investicija u RMU ¨Zenica¨ od 1985. godine. 

Iza korporacije Becker – Warkop stoji dugogodišnje iskustvo u oblasti rudarske mehanizacije.

Rok za isporuku je 12 mjeseci.