EPBiH prva po ostvarenom prihodu i ulaganju u 2015. godini

JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo dobitnik je priznanja za ostvareni prihod u kategoriji velikih kompanija i netto odliv gotovine od aktivnosti ulaganja u kategoriji investicije za 2015. godinu u izboru Poslovnih novina. Ceremonija dodjele priznanja održana je 22. septembra 2016. godine u Vanjsko – trgovinskoj komori BiH.

 

Kompanijama su dodijeljena priznanja u kategorijama malih, srednjih i velikih preduzeća rangiranim po ukupnom prihodu, izvozu, investicijama i neto dobiti u 2015. godini.

Projekt ima za cilj promoviranje uspješnosti bh. privrednih subjekata i privrede u cjelini.  Sastoji se od rang-liste velikih, srednjih i malih kompanija iz BiH koja se objavljuje u julu, u specijalnom dvobroju Poslovnih novina, ističući one koji to zaslužuju svojim uspješnim poslovanjem.  

U okviru ceremonije održana je i Panel diskusija ¨100 najvećih na putu ka Evropskoj uniji¨ na kojoj su prestavnici vlasti i domaćih kompanija govorili o iskustvima i izazovima koji se nalaze pred kompanijama na putu ka Evropskoj uniji.

Kompaniji Bingo dodiljeno je specijalno priznanje "Srebreni pečat".