Stabilizacija u snabdijevanju električnom energijom

Na područjima koje električnom energijom snabdijeva Elektroprivreda BiH, nakon problema koje su na elektroenergetskoj mreži izazavali nevrijeme i teški snježni nanosi, situacija se postepeno stabilizuje. Veći broj kvarova otklonjen je na područjima Tuzlanskog, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo. U općinama Kladanj, Živinice, Gradačac i gradu Tuzla, bez napajanja je oko 3200 kupaca.

 U Gornjem Vakufu,  Bugojnu, Vitezu i Fojnici bez snabdijevanja je 551 kupac. Na području općine Konjic, bez napona je 738 kupaca i oko 200 kupaca na području Unsko-sanskog kantona.

U Zavidovićima je bez napajanja 13 trafo stanica, a problemi u snabdijevanju prisutni su u Varešu, Maglaju i Brezi.

U Kantonu Sarajevo bez napajanja električnom energijom su dalekovodi Crna Rijeka, Krivajevići, Srednje, Bioča, Kakrinje, Ušivak te dijelovi dalekovoda Vladajevići, Tarčin i Pazarić. Na području Vlakova i Bojnika, bez napona su po tri trafo stanice. 

Iz Elektrodistribucije Sarajevo upućuju apel građanima da u slučaju pada nadzemnih vodiča, odmah pozovu Informativni centar na besplatni telefon 080 020 133 i da, do dolaska elektromonterske ekipe, ne prilaze mjestu kvara.


Sve raspoložive elektromonterske ekipe Elektroprivrede BiH su angažovane i otklanjanje preostalih kvarova je u toku.