Zapaženo promoviranje poslovnih potencijala EPBiH na ENERGI 2017

JP Elektroprivreda BiH imala je zapaženo predstavljanje na Međunarodnom sajmu energije, rudarstva i prateće industrije, koji je održan u Sarajevu, od 6. do 8.juna 2017. godine

Na izložbenom prostoru Elektroprivrede BiH posjetioci i gosti imali su priliku upoznati se s poslovanjem i razvojnim projektima EPBiH i Koncerna EPBiH.

Elektroprivreda BiH se na ENERGI 2017 promovirala i kroz konferencijski program, te poseban segment - Dane Elektroprivrede BiH, predstavljanjem projekata i planiranih ulaganja.

U dijelu Dani  Elektroprivrede BiH govorilo se o otvorenom tržištu električne energije, novim uslugama Elektroprivrede BiH i energetskoj efikasnosti. Prezentirane su informacije o dosadašnjim i planiranim ulaganjima u rudnike  Koncerna EPBiH i predstavljen Projekat snabdijevanja toplinskom energijom područja do/i Sarajeva iz TE  „Kakanj“.

Zapažena su izlaganja predstavnika Elektroprivrede BiH u okviru Sesije „Bioenergija“ s fokusom na prezentaciju mogućnosti kosagorijevanja biomase u postojećim kogenerativnim postrojenjima termoelektrana FBiH.

Također, promoviran je pilot projekat nabavke i korištenja automobila na električni pogon i instalacije prve punionice za električna vozila. Na izložbenom prostoru posebnu pažnju posjetilaca zaokupio je jedan od električnih automobila iz voznog parka Elektroprivrede BiH. Sajam je omogućio prezentaciju prednosti korištenja ovakvih automobila, kao i početnih iskustava Elektroprivrede BiH u vezi s instaliranjem i korištenjem električnih punionica. Prvu punionicu EPBiH je instalirala na parkingu ispred Poslovno-tehničke zgrade u Sarajevu. Punjenje je besplatno za sve korisnike automobila na električni pogon do daljnjeg. U JP Elektroprivreda BiH  planiraju se naredni koraci za proširenje mreže punionica u BiH.