Elektroprivreda BiH i BBI banka: Uštedite svoje vrijeme i novac, plaćajte putem usluge e-režije

JP Elektroprivreda BiH i BBI banka potpisale su sporazum o pokretanju usluge e-režije kojim je omogućeno jednostavnije i jeftinije plaćanje mjesečnih računa za električnu energiju

Korisnici usluge e-režije će moći platiti račun za električnu energiju bez ispunjavanja uplatnice i bez naknade. Naime, svi kupci električne energije koji račun dobivaju elektronskim putem
(e-račun), a koji pristupe usluzi e-režije u periodu od 01.10.2017. do 01.10.2018. godine, ostvaruju pravo plaćanja računa bez provizije prvu godinu korištenja, od dana aktivacije usluge.

 
Prijava za korištenje usluge e-režije se može ostvariti jednostavnom prijavom na korisničkom nalogu elektronskog i mobilnog bankarstva. Nakon prijave, po izdavanju računa za električnu energiju, automatski dobivate ispunjenu uplatnicu i jednim klikom realizujete plaćanje. Također, postoji opcija korekcije iznosa za uplatu, po želji i potrebama korisnika.

Uslugu e-režije mogu ugovoriti svi kupci električne energije koji imaju račun u BBI banci.

Prednosti korištenja usluge e-režije:
• Plaćanje bez provizije prvu godinu, a nakon isteka promotivnog perioda, sa minimalnim troškovima;
• Brže plaćanje;
• Mogućnost plaćanja 24 sata dnevno, sa bilo kojeg mjesta;
• Plaćanje više računa, za više registriranih mjernih mjesta.

Podsjećamo da je za korisnike e-računa omogućen i povoljniji rok plaćanja računa, odnosno 30 dana umjesto 15, koliko imaju korisnici sa papirnom dostavom računa.

Elektronski račun je sadržajno identičan papirnom računu, a razlika je u tome što ga dobivate direktno na svoju mail adresu što omogućava trajno arhiviranje i dostupnost. Svi zainteresirani korisnici koji još uvijek primaju papirni račun, a žele ga u elektronskoj formi, mogu podnijeti zahtjev u najbližem naplatnom mjestu Elektrodistribucije ili poslati mailom potpisanu i skeniranu izjavu. U slučaju da račun želite platiti lično, a ne elektronski, dovoljno je da uslikate broj reference ili računa i popunite uplatnicu na najbližem naplatnom mjestu.
 
Izborom elektronske dostave i odricanjem od papirnog računa, kupci električne energije dobivaju bržu i sigurnu dostavu računa te doprinose zaštiti životne sredine, a od sada imaju i mogućnost lakšeg i bržeg plaćanja, po povoljnijim uslovima.
 
Oktobar je mjesec štednje. Elektroprivreda BiH i BBI banka Vam žele pomoći da štedite svoje vrijeme i novac. Bez čekanja u redovima, bez plaćanja provizije, bez popunjavanja uplatnica – e-režije su najbrži i najjeftiniji način da platite svoje račune!
  
Elektroprivreda BiH, podsjećamo, u saradnji sa UniCredit bankom realizira uslugu e-uplatnica, te plaćanja putem trajnog naloga korisnika Sparkasse banke.

Novu uslugu e-režije predstavili su Amel Kovačević, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke i Midheta Kurspahić, rukovodilac Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH na pres konferenciji, koja je održana u okviru privrednog sajma ZEPS 2017, u Zenici. 

05.10.2017.godine