EPBIH predstavlja kapitalne projekte na sajmu RENEXPO

Na Četvrtom internacionalnom sajmu i konferenciji RENEXPO BiH, koji se održava 8. i 9.11.2017.godine u Sarajevu, JP Elektroprivreda BiH predstavlja kapitalne projekte HE „Janjići“, HE „Kovanići“, HE „Babino Selo“, MHE na Neretvici, HE „Una Kostela-rekonstrukcija i proširenje“ i VE “Podveležje“.

 Na  Sajmu su izložena i dva električna automobila iz voznog parka JP Elektroprivreda BiH.

Glavne teme Sajma su obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, zaštita okoline i upravljanje vodama.
 
U okviru internacionalne konferencije „Hidroenergetski razvoj Bosne i Hercegovine“,  biće predstavljen „Projekat pripreme nastavka rekonstrukcije i proširenje hidroelektrane Una Kostela na rijeci Uni“,  s osvrtom  na iskustva pripreme i implementacije projekata u složenim uslovima balansiranja unutar često oprečnih zahtjeva pravnog okvira  u sektorima koncesija, prostornog planiranja, okoliša, građenja, vodoprivrede i električne energije.

Tema konferencije „Bio energija u BiH“  biće  Horizon 2020 Projekta CoolHeating - Market uptake of small modular renewable district heating and cooling grids for communities in South East Europe, koji je u toku, a u kojem učestvuju i dva partnera iz BiH,  JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo kao industrijski partner i Općina Visoko kao lokalna zajednica iz BiH. 

Sajamska manifestacija RENEXPO BiH, koju organizira njemačka REECO grupa, okuplja  oko 80 kompanija, industrijskih lidera iz više od  20 zemalja.