Elektroprivreda BiH u TOP 10 najpoželjnijih poslodavaca za 2018. godinu

Elektroprivreda BiH plasirana je u TOP tri najpoželjnija poslodavca u kategoriji javnih kompanija i u TOP 10 najpoželjnijih poslodavaca za 2018. godinu u Bosni i Hercegovini u izboru portala Posao.ba. Svečano uručenje priznanja najuspješnijim poslodavcima u BiH upriličeno je 20.aprila 2018. godine u Sarajevu.

 Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca je prethodilo dvomjesečno istraživanje u kojem su učestvovali ispitanici iz cijele Bosne i Hercegovine, na osnovu kojeg je određen poredak. Prema riječima organizatora, ove godine je zabilježen rekordan broj od 147.089 glasova, a za najpoželjnijeg poslodavca su glasali građani iz cijele BiH i inostranstva.

 Među razlozima koje ispitanici navode kao bitne su  dobar odnos prema zaposlenicima, sigurnost zadržavanja posla i pozitivno radno okruženje, visoki kvalitet proizvoda kompanije, mogućnost razvoja profesionalnih vještina, te visina plate i ostale beneficije. Manje bitni faktori  su inovativnost u poslovanju, status koji se dobija radom u ovoj kompaniji, mogućnost rada na izazovnim poslovima, mogućnost kreativnog izražavanja zaposlenika te mogućnost hijerarhijskog napredovanja.

Među TOP 10 poslodavaca za 2018. godinu, poslije prvoplasirane dm drogerie markt, su i kompanije HIFA Group, BH Telecom, Violeta, Coca-Cola HBC BH, Bosnalijek, AlJazeera Balkans, HOLDINA i Bingo.